sinneflecht

praktijk met een holistische kijk

Vastzitten in je hoofd of in je lijf

Vastzitten in je lijf of in je hoofd:  

                    

 Vastzitten blog

Herken je dat gevoel  dat je vast zit in je hoofd of in je lijf?  Je malende gedachten willen maar niet stoppen, steeds weer betrap je je erop dat je wéér aan hetzelfde zit te denken. Je wilt het niet en het gebeurt je toch. Gek word je ervan.

Malende gedachten hebben invloed op je lichaam.

Wanneer we veel in ons hoofd zitten gaat onze spiertonus omhoog. Er komt meer spanning in de spieren, spanning in je hele systeem. Dat betekent dat je hartslag omhoog gaat en je bloeddruk stijgt.

Het is dus zaak om uit je hoofd te komen. Hoe doe je dat?

Enkele tips:

Lees meer: Vastzitten in je hoofd of in je lijf

Je authentieke Zelf

Je authentieke Zelf:

Doe jij wat jezelf graag wilt en wat jij nodig vindt? Heb jij helder hoe je over de  dingen denkt en ermee om wilt gaan?

Te midden van alle hectiek van het dagelijks leven is het best lastig om dicht bij jezelf te blijven. Je wordt de hele dag overspoeld door meningen over wie we zouden moeten zijn, hoe we ons moeten gedragen en hoe we moeten denken. De sociale media staan er vol mee. Hoe blijf je bij jezelf tussen al deze prikkels?


Daarnaast kom je ook altijd nog mensen op je levenspad tegen die precies weten wat goed voor jou is, die je ongevraagd advies geven en je precies kunnen vertellen wat jij moet doen. Maar jij kunt niet andermans pad lopen, je moet je eigen pad lopen en wel in je eigen tempo. Je hebt het recht om in je valkuilen te stappen en er ook weer uit te klimmen, om tegen muren aan te lopen net zolang tot dat je weet hoe je dat kunt voorkomen. Het is de bedoeling dat jij je eigen pad loopt , je eigen formule ontdekt. Want de antwoorden en de vragen zijn voor geen twee mensen gelijk.


Het kan een harde les zijn om te ontdekken dat je lange tijd hebt geleefd zoals jij dacht dat het hoorde. Maar heb jij jezelf ooit afgevraagd of het ook echt zo hoort. Hoe weet je zeker of iets hoort of niet hoort? Wat voor oordelen en morele waarden zitten daarachter? Of komt het voort uit angst? Angst om anders te zijn, angst om er niet bij te horen, angst om je kop boven het maaiveld uit te steken?

En op een dag is er dan de vraag: Maar wat wil ik? Ik wil het anders maar hoe doe ik dat?
Hoe kom je erachter wat je diep van binnen wilt en wat jij nodig hebt?

Lees meer: Je authentieke Zelf

Jij bent goed zoals je bent!

Jij bent goed zoals je bent!

Het kan zijn dat je vaak iets anders is verteld; door je ouders, omgeving, school of maatschappij. Heersende opvattingen en normen kunnen ervoor zorgen dat jij je
aanpast aan dat wat jouw omgeving van je verwacht. Vaak is dit al van jongs af aan zo ontstaan en zo gegroeid. Hierdoor kan het zijn dat je eigenlijk jezelf wat bent kwijt geraakt
en niet meer zou duidelijk hebt wat jij nou echt wilt en waar jij je goed bij voelt.

 

Wellicht heb je dingen in je leven meegemaakt die je gekwetst hebben en  beschadigd. Soms zodanig beschadigd dat je voor je eigen veiligheid maar een muurtje om je heen hebt gebouwd
waarachter jij je tenminste veilig voelt. Soms zijn er zoveel laagjes om je heen dat jezelf er ook niet meer doorheen kunt kijken.

Wanneer je deze lagen af gaat pellen dan kom je bij je kern en die kern is goed,

Lees meer: Jij bent goed zoals je bent!

Hartzaken

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.
De risicofactoren zijn:
* roken
* hoge bloeddruk
* weinig beweging
* hoog cholesterol
* overgewicht
Maar wat vaak wordt vergeten is de emotionele belasting van je hart. Je kunt letterlijke een gebroken hart hebben doordat je je gekwetst, teleurgesteld,
eenzaam, verlaten, moedeloos of wanhopig voelt.
Op langere termijn worden hartklachten veroorzaakt door het onderdrukken van emoties, oppervlakkigheid, het afwijzen van intimiteit, je hart niet kunnen openen, onzekerheid, nervositeit enz. 
Het is belangrijk om deze emotionele belasting aan te pakken want ze zijn toxisch voor je hart.

Belangrijk om te weten:

Lees meer: Hartzaken

Contact

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut
Aletta Nieboer
Kleasterdyk 8
8636 VC Britswert
058 289 4904 / 06 13 88 97 17
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Sinneflecht


Volg Sinneflecht

Sinneflecht op Facebook  Sinneflecht op Twitter  Sinneflecht op Linkedin