Featured

Je authentieke Zelf

Doe jij wat jezelf graag wilt en wat jij nodig vindt? Heb jij helder hoe je over de  dingen denkt en ermee om wilt gaan?


Te midden van alle hectiek van het dagelijks leven is het best lastig om dicht bij jezelf te blijven. Je wordt de hele dag overspoeld door meningen over wie we zouden moeten zijn, hoe we ons moeten gedragen en hoe we moeten denken. De sociale media staan er vol mee. Hoe blijf je bij jezelf tussen al deze prikkels?


Daarnaast kom je ook altijd nog mensen op je levenspad tegen die precies weten wat goed voor jou is, die je ongevraagd advies geven en je precies kunnen vertellen wat jij moet doen. Maar jij kunt niet andermans pad lopen, je moet je eigen pad lopen en wel in je eigen tempo. Je hebt het recht om in je valkuilen te stappen en er ook weer uit te klimmen, om tegen muren aan te lopen net zolang tot dat je weet hoe je dat kunt voorkomen. Het is de bedoeling dat jij je eigen pad loopt , je eigen formule ontdekt. Want de antwoorden en de vragen zijn voor geen twee mensen gelijk.


Het kan een harde les zijn om te ontdekken dat je lange tijd hebt geleefd zoals jij dacht dat het hoorde. Maar heb jij jezelf ooit afgevraagd of het ook echt zo hoort. Hoe weet je zeker of iets hoort of niet hoort? Wat voor oordelen en morele waarden zitten daarachter? Of komt het voort uit angst? Angst om anders te zijn, angst om er niet bij te horen, angst om je kop boven het maaiveld uit te steken?

En op een dag is er dan de vraag: Maar wat wil ik? Ik wil het anders maar hoe doe ik dat?
Hoe kom je erachter wat je diep van binnen wilt en wat jij nodig hebt?

Daarvoor is het belangrijk om tijd en ruimte te maken voor jezelf, zodat je kunt voelen wat jij nodig hebt. Om hier zicht op te krijgen is het goed dat je van tijd tot tijd alleen bent. Dat je de stilte op zoekt door te mediteren of te gaan wandelen in de natuur. Vrij van mensen, meningen, lawaai en andere prikkels.
Want dan pas kun je voelen wat goed is voor jou, waar word jij blij van? En wat wil je beslist niet?
Uiteindelijk is er maar één die weet wat goed voor jou is en dat ben jezelf!
Pas wanneer je zicht krijgt op jezelf en ontdekt wat belangrijk voor jou is kun je de buitenwereld weerstaan.


Want dat is de volgende uitdaging: Wil je leven volgens je authentieke zelf dan zal je weerstand moeten bieden aan de druk om je te conformeren aan de massa. Het is niet zo moeilijk om jezelf te blijven en te zijn als je alleen bent,  het is juist de kunst om je authenticiteit te bewaren te midden van de mensenmassa’s. De enige manier om deze druk te weerstaan is eerlijk zijn over hoe je denkt en wat je ergens van vindt.  Je mag zeggen: “Ik heb het nodig om hierin mezelf te kunnen zijn”, of “Het is voor mij belangrijk om dit te doen”.
Houd er rekening mee dat de massa het niet zal laten gebeuren dat jij naar jouw vrijheid lonkt. Ze zullen proberen om je weer terug te trekken zodat je weer lekker even kleurloos bent als de massa. Het is de uitdaging om dit te weerstaan zodat je vrij wordt en je eigen ding kunt doen, namelijk datgene wat jij belangrijk vindt. Alleen dan zal je vrede en rust in jezelf vinden. Zodat je aan het eind van je leven kunt zeggen: Ik heb geleefd zoals ik wilde leven!

 

Contact

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut
Aletta Nieboer
Lange Achte 37
8629 PK Scharnegoutum
0515 785924 / 06 13 88 97 17
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Sinneflecht


Volg Sinneflecht

Sinneflecht op Facebook  Sinneflecht op Twitter  Sinneflecht op Linkedin